قهوه هم مثل بقیه گیاهان و میوه ها اگر به اندازه مصرف شود خواصی دارد.
  • 1396/4/17 7/8/2017 8:55:00 AM 7/8/2017 8:55:00 AM
  • 0
  • 81

دانه قهوه ، محصول میوه درختی به نام COFFEA   است که در بیش از 70 کشور دنیا کشت میشود . این کشورها که در نواحی استوائی زمین پراکنده اند در مناطق آمریکای لاتین ، آسیای جنوب شرقی ، آسیای جنوبی و آفریقا قرار دارند . کشور برزیل با تولید  سالانه 3 میلیون تن قهوه بیشترین سهم را در میان کشورهای کشت دهنده قهوه دارد .
میوه های قهوه تخم مرغی شکل اند و به صورت خوشه آویزان میشوند . هر درخت قهوه حدود 2000 میوه میدهد . اولین برداشت مفید از این گیاه 5 سال پس از کشت امکان پذیر میباشد . میوه قهوه در حدود 8 ماه پس از ظاهر شدن گل با تغییر رنگ از سبز به قرمز رسیده میشوند و زمان برداشت قهوه میرسد . میوه قهوه معمولا شامل دو عدد دانه قهوه است .

تاریخچه 
بر خلاف آنچه تصور میشود که قهوه یک نوشیدنی فرنگی است ، اروپائیان با آن در خاور زمین آشنا شدند . ابن سینا در کتاب قانون خود درباره دانه ای به نام بونو ((BUNO و کاربردهای پزشکی ، انرژی بخشی و کمک به معده و گوارش آن نوشته است . همین طور طبق روایات محل پیدایش قهوه برای اولین بار اتیوپی عنوان شده است و تاثیر مسلمانان در گسترش استفاده از قهوه مشهود  است . قهوه در زمان صفویان وارد ایران شد . در زمان شاه عباس قهوه خانه های فراوانی در شهر سپاهان ( اصفهان امروزی )  وجود داشت . قهوه خانه ها محلی برای تفریح و سرگرمی و گفتگوهای علمی ، ادبی و فرهنگی بود . جالب اینجاست که بعضی از مهمانان اروپایی شاه عباس که به دعوت او به قهوه خانه ها می رفتند با دیدن این مراکز به فکر راه اندازی آنها در کشور خود می افتادند .

گیاه شناسی قهوه 
درخت قهوه درختی همیشه سبز به نام COFFEA  است . ارتفاع آن بین 3 تا 10 متر است و 3 تا 5 سال پس از کاشته شدن محصول میدهد و اولین برداشت مفید از این گیاه 5 سال پس از کشت امکان پذیر میباشد . شکوفه های سفید رنگ و خوشبوی قهوه بسیار به گل یاس شباهت دارند .میوه های قهوه تخم مرغی شکل اند و به صورت خوشه آویزان میشوند . هر درخت قهوه حدود 2000 میوه میدهد . اولین برداشت مفید از این گیاه 5 سال پس از کشت امکان پذیر میباشد . شکوفه های سفید رنگ و خوشبوی قهوه بسیار به گل یاس شباهت دارند.میوه های آن تخم مرغی شکل اند و به صورت خوشه آویزان میشوند . هر درخت قهوه 2000 میوه میدهد . بین 6 تا 9 ماه زمان لازم است تا میوه از رنگ سبز به زرد و بعد قرمز یا بنفش بدل شود و کاملا برسد . برگ های درختقهوه به رنگ سبز تیره و براق هستند . گیاه قهوه معمولا 3 تا 4 سال پس از کاشته شدن شروع به تولید گل مینماید و از این گلها میوه گیاه قهوه نمایان میشود که معمولا به عنوان گیلاس های قهوه ( (COFFEE BERRIESشناخته میشوند .
گونه های عمده قهوه برداشت شده در جهان از دو گونه اصلی درخت قهوه به نامهای عربیکا ( (COFFEA ARABICAو کانفورا   ( (COFFEA CANEPHORAمیباشد. قهوه کانفورا را اغلب به نام روبوستا (  (ROBUSTAمیشناسند .قهوه عربیکا (  (ARABICAمحبوبترین گونه قهوه است که تقریبا 80% مزارع زیر کشت جهان را شامل میشود . این گونه در اصل متعلق به مناطق مرتفع کشور یمن ، جنوب غربی اتیوپی و جنوب شرقی سودان است . دانه های آن دارای کافئین کم ( حدود 1.5 % ) است.
قهوه برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2، سرطان پروستات، پارکینسون و بیماری های کبد بسیار مفید می باشد.
قهوه در واقع بسیار سالم است. و دارای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مفید است که می تواند سلامت شما را بهبود بخشد. مطالعات نشان می دهد که مصرف کنندگان قهوه در معرض خطر بسیار پایین، بیماری های جدی هستند. قهوه می تواند به کمتر کردن احساس خستگی و افزایش سطح انرژی کمک کند دلیل آن وجود یک محرک به نام کافئین است پس از نوشیدن قهوه، کافئین به جریان خون وارد و از آنجا به سمت مغز مهاجرت می کند در مغز، کافئین فعالیت انتقال دهنده عصبی مهاری، به نام آدنوزین را مهار می کند.وقتی که این اتفاق افتاد میزان انتقال دهنده های عصبی دیگری مانند دوپامین و نوراپی نفرین افزایش می یابد و منجر به افزایش شلیک سلول های عصبی می شود. بسیاری از آزمایشات کنترل شده در انسان نشان می دهد که قهوه جنبه های مختلف عملکرد مغز، شامل ( حافظه، خلق و خوی، هوشیاری، سطح انرژی، زمان واکنش و عملکرد شناخت عمومی ) را بهبود می بخشد. مصرف یک فنجان قهوه در صبح ممکن است بیشتر از یک تقویت انرژی، مفید باشد. بیشتر تحقیقات در حال ظهور، نشان می دهد که خواص درمانی چندی در ارتباط با نوشیدن این نوشیدنی سیاه، مانند کمک به جلوگیری از دیابت و کاهش خطر ابتلا به بیماری های کبدی وجود دارد. مصرف قهوه به قرن های گذشته بر می گردد در قرن 17 در انگلستان محبوبیت این نوشیدنی، باعث شد تعدادی از قهوه خانه ها که به دانشگاه های پنی نامیده شد ایجاد شود و با پرداخت یک سکه فرد می توانست یک فنجان قهوه بخرد و مصرف کند امروزه، با مصرف بیش از 400 میلیارد فنجان قهوه در هر سال، این نوشیدنی یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در جهان شناخته شده است.

تجزیه تغذیه ای قهوه
کالری – قهوه سیاه ( بدون شیر و یا کرم ) دارای کالری پایین است. یک فنجان معمولی قهوه سیاه، فقط شامل حدود 2 کالری است. با این حال، اگر شما شکر و شیر را به قهوه اضافه کنید، شمارش کالری می تواند خیلی بالا برود.
آنتی اکسیدان ها – به گفته محققان در دانشگاه اسکرانتون، قهوه یک منبع از آنتی اکسیدان ها در ایالات متحده است.
دکتر جووینسون سرپرست یک مطالعه گفت که آمریکایی ها بیشتر آنتی اکسیدان خود را از قهوه بیش از هر منبع غذایی دیگر بدست می آورند.
اعتدال در مصرف قهوه تاکید می شود تنها یک یا دو فنجان در روز به نظر می رسد مفید باشد.
نسخه های کافئین دار و بدون کافئین به یک اندازه آنتی اکسیدان ها فراهم می کند.

فواید قهوه در سلامتی
مزایای بالقوه سلامتی در ارتباط با قهوه عبارت از: حفاظت در برابر دیابت نوع 2، بیماری پارکینسون، بیماری کبد، سرطان کبد و ترویج قلب سالم می باشد.محافظت در برابر دیابت نوع 2 – قهوه ممکن است بدن را در برابر دیابت نوع 2 محافظت کند محققان UCLA نشان دادند که نوشیدن قهوه باعث افزایش سطح پلاسمایی پروتئین هورمون های جنسی ( SHBG ) می شود. SHBG فعالیت بیولوژیکی هورمونهای جنسی بدن ( تستوسترون و استروژن ) را کنترل می کند که نقش مهمی در توسعه دیابت نوع 2 بازی می کند. دکتر سیمین لیو، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت که ارتباط معکوس بین مصرف قهوه و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 وجود دارد. افزایش مصرف قهوه ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد پژوهشگران دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد ( HSPH ) اطلاعات حاصل از سه مطالعه را بیان کردند. در مجموع 7269 شرکت کننده ی مبتلا به دیابت نوع 2 مورد مطالعه قرار گرفتند و رژیم غذایی آنها در طی 4 سال مورد بررسی قرار گرفت محققان دریافتند که شرکت کنندگانی که مصرف قهوه خود را به بیش از یک فنجان در روز افزایش دادند ( به طور متوسط، افزایش 1.69 فنجان در روز ) در طی یک دوره 4 ساله خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در آنها در مقایسه با افرادی که مصرف خود را تغییر نداده بودند پس از آن 4 سال 11٪ کمتر بود.

کاهش علائم بیماری پارکینسون – قهوه ممکن است به جلوگیری از بیماری پارکینسون کمک کند.
پژوهشگران در ایالات متحده در یک مطالعه ارتباط بین مصرف قهوه و خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را مورد بررسی قرار دادند. نویسندگان این مطالعه نشان دادند که مصرف قهوه و کافئین بیشتر، با بروز قابل توجهی پایین تر از علائم بیماری پارکینسون همراه است. علاوه بر این، کافئین موجود در قهوه ممکن است به کنترل حرکت در افراد مبتلا به پارکینسون کمک کند.
کاهش سرطان کبد – محققان ایتالیایی دریافتند که مصرف قهوه خطر ابتلا به سرطان کبد را در حدود 40 درصد کاهش می دهد علاوه بر این، برخی از نتایج نشان می دهد که اگر شما سه فنجان در روز قهوه بنوشید بیش از 50٪ خطرات سرطان کبد کاهش می یابد.

جلوگیری از بیماریهای کبد – قهوه برای سلامت شما به ویژه کبد، خوب است. قهوه ممکن است به جلوگیری از بیماری های کبد کمک کند.مصرف منظم قهوه خطر ابتلا به کلانژیت اسکلروزان اولیه ( PSC )، یک بیماری نادر خود ایمنی مجاری صفرای در کبد را کاهش می دهد.با توجه به مطالعه در مراقبت پزشکی قیصر کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا، مصرف قهوه می تواند خطر بروز سیروز کبدی را در مصرف کنندگان الکل 22٪ کاهش دهد.
نویسندگان این مطالعه نشان داد که یک عنصری در قهوه وجود دارد که کبد را در برابر سیروز، به ویژه سیروز الکلی محافظت می کند این پژوهشگران نشان دادند که نوشیدن دو فنجان یا بیشتر قهوه در روز می تواند خطر مرگ ناشی از سیروز کبدی را 66٪ کاهش دهد.

قهوه ممکن است برای قلب خوب باشد – محققان در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد، به این نتیجه رسیدند که نوشیدن قهوه در حد متعادل سبب محافظت در برابر نارسایی قلبی می شود حد اعتدال آن روزانه 2 فنجان است افرادی که چهار فنجان اروپایی، روزانه می نوشیدند خطر نارسایی قلبی در مقایسه با کسانی که مصرف نمی کردند 11٪ پایین تر بود.کاهش خطر سکته مغزی – قهوه ممکن است خطر سکته مغزی را کاهش دهد. در یک مطالعه روی 83269 بزرگسالان ژاپنی 45 – 74 ساله دریافتند که خطر سکته مغزی در افرادی که روزانه قهوه می نوشیدند در مقایسه با کسانیکه نمی نوشیدند 20 درصد کمتر بود.
کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات – در یک مطالعه که در نشریه سرطان منتشر شده است مردانی که چهار فنجان یا بیشتر قهوه در روز می نوشیدند 59 درصد کمتر در معرض خطر عود و یا پیشرفت سرطان پروستات بودند نسبت به کسانی که فقط یک فنجان در هفته یا کمتر مصرف داشتند.
حفاظت از بینایی – پژوهشی که در مجله کشاورزی و شیمی موادغذایی منتشر شد نشان داد که نوشیدن قهوه ممکن است چشم را در برابر وخامت بینایی و حتی کوری محافظت کند.

خطرات نوشیدن قهوه
نوشیدن قهوه ی بیش از حد می تواند سبب برخی عوارض جانبی ناخوشایند شود. با توجه به یک مطالعه توسط محققان در دانشگاه اوکلاهما، کافئین می تواند سبب علائم اضطراب در افراد سالم، سبب آسیب در افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی شود.علاوه بر این، کافئین خود باعث تغییراتی در خلق و خوی می شود.زنانی که برنامه ریزی برای باردار شدن دارند باید محتاط باشند. محققان دانشگاه پزشکی نوادا در مجله انگلیسی فارماکولوژی گزارش داده است که قهوه به طور منظم ممکن است شانس یک زن برای حاملگی را کاهش دهد.کافئین می تواند ساعت خواب را مختل کند.لذا کافئین را در اواخر بعد از ظهر و در شب مصرف نکنید زیرا می تواند اثر بسیار مخربی بر روی خواب شما داشته باشد

نظرات 0
برای ارسال دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید.

ورود به حساب کاربری ایجاد حساب کاربری
امید ترابی
قهوه
زیگماوب